top of page

Goede voornemens: bekijk ze eens op deze manier

  • Writer: Centrum Jasmijn
    Centrum Jasmijn
  • Jan 9, 2019
  • 2 min read

Updated: Jan 10, 2019

Elk jaar maken miljoenen mensen over de hele wereld goed voornemens. Goede voornemens die meestal tegen het eind van januari al gesneuveld zijn...



De meest bekende zijn stoppen met roken, afvallen, meer sporten, gezonder eten en liever zijn voor je dierbaren. Maar waarom houden we het zo slecht vol? Je neemt je bijvoorbeeld voor om gezonder te eten. Dan komt er een dinertje met allerlei lekkere dingen die je uit fatsoen niet af kunt slaan. Na een keer zondigen komt dan de tweede keer en na de derde keer geef je het gewoon op. Waarom zijn we niet aardiger tegen onszelf? Goede voornemens worden vaak met te grote stappen gedaan. Je vraagt of beter gezegd eist teveel van jezelf en kunt niet voldoen aan je eigen vraag. Realiseer je zelf dat je ook maar mens bent en fouten maakt. Dat je elke dag goede voornemens kunt maken en niet maar 1 keer per jaar.


"Realiseer je dat je zelf ook maar mens bent en fouten maakt. En dat je elke dag voornemens kunt maken, niet slechts 1 keer in het jaar."

Bekijk je goede voornemens eens op een andere manier

Goede voornemens falen omdat ze vaak draaien om het veranderen van gevolgen, ipv. te kijken naar de oorzaken. Vaste patronen zijn moeilijk te veranderen, omdat ze jaren erin geslopen zijn. Het kost tijd om deze weer te veranderen. Maar wat als je het nu bij de wortel bekijkt? Bij jouzelf?


Waarom zou je het leven niet veel breder bekijken? Niet op kleine veranderingen maar jij als persoon, als identiteit als spiritueel wezen? Een jaar van bewust zijn en kiezen voor jezelf:

In plaats van directe dingen te kiezen, kun je ook kiezen om dit jaar extra goed voor jezelf te zijn.


Om gezonder te leven, meer rust te creëren en de agenda eens goed te bekijken. Wees bewust van je keuzes, neem komende week de tijd om even je leven op een rijtje te zetten en te kijken wat verbeterd kan worden en maak een lijstje. Denk bijvoorbeeld aan:


- Twee keer per maand een “spijbeldag” in te lassen, waarbij je alleen maar dingen doet voor jezelf. Me time.

- Boodschappen lijstjes maken met gezonde dingen.

- In welke relaties je wil investeren

- Wat je graag voor anderen wil gaan doen en dit ook in je agenda zetten.

- Een week- of maandlijst met doelen die je wil bereiken voor jezelf.

- Verander je mindset! Denk niet in wat je moet doen, maar wat je kunt doen!

- Haal het woordje “moet “ uit je woordenlijst

- Geef jezelf een beloning als je punten van je to-do list in ontwikkeling aan jezelf hebt gehaald of gedaan.


Succes!

Comments


bottom of page